Jarně letní KAL 2023!

Jarně letní KAL 2023 je tady!

Pro letošní KAL jsme vybraly dva projekty od designérky Caitlin Hunter - šátek Teroldego a nákrčník Birds and Ships

Šátek Teroldego je oblíbený nadčasový kousek, na který spotřebujete tři 100 gr přadena příze síly Fingering. Má asymetrický tvar a je velmi efektní. Kombinuje proužky, krajku i vyplétání (které lze snadno vynechat). Můžete si ho uplést ve veselejších nebo tlumenějších tónech a obojí bude vypadat skvěle.

Nákrčník Birds and Ships je rychlý jednopřadýnkový projekt z příze typu Fingering. Jsou na něj velmi vhodné ručně barvené příze, ale i z jednobarevných bude vypadat výborně. Nákrčník má středový krajkový panel vhodný i pro záčátečníky, kteří se s krajkou teprve seznamují. Na nákrčník lze přidat i efektní střapec.

Na oba projekty můžete použít i slabší či silnější přízi, je ale potřeba pamatovat na to, že se tím změní celková velikost a odlišná bude i spotřeba příze.

S Caitlininým svolením jsme pro vás oba návody přeložily do čestiny a v brzké době budou nahrány na Ravelry. Než se tak stane, oba překlady vám rády pošleme e-mailem oproti zaslanému dokladu o zakoupení návodu.

 EBF366A0-BA96-48C6-9539-EDE319D44164_medium2

A teď - co je to vlastně ten KAL?

KAL je zkratkou anglického Knit Along, tedy "společné pletení". Jedná se o společné pletení jednoho konkrétního projektu, případně o pletení libovolného návodu na dané téma nebo od jednoho určeného designéra. 

KAL je ale hlavně zábava, kdy můžeme společně sdílet své nápady, pokroky i nezdary. Svoje fotky a postřehy směrujte do naší facebookové skupiny Knit & Talk

Zúčastnit se může každý!

Co k tomu potřebujete? Koupit a stáhnout si návod na Ravelry (přímý odkaz výše), použít přízi zakoupenou z Woolpointu a pustit se do toho!

KAL není soutěž, je to zábava!

8AFCD194-BB7A-43DC-8AE0-FA9358FFE47E_medium2

Jak dlouho KAL trvá?

Nahoďte, kdy chcete!

Jediný termín, který je pevný, je konec KALu a to 31. 8. 2023. 

Když nám do tohoto termínu pošlete fotku svého projektu upleteného z příze zakoupené ve Woolpointu, zařadíme vás do slosování, které proběhne začátkem září. Tři z vás se pak můžou těšit na milý pletařský dárek!

Ale pozor, pokud nestíháte, můžete tyto projekty plést i v rámci celoročního KALu Rok s Caitlin který má uzávěrku až 31. 12. 2023.

Fotky posílejte na e-mail info@woolpoint.cz

Kvůli GDPR také připomínáme, že zasláním fotek vyjadřujete souhlas s jejich zveřejněním v galerii na našem blogu.
 

6FBA40CF-D062-4EB5-97DB-9B57D3AAFA29_medium2

Odkazy

Budeme mít velkou radost, pokud se přidáte k naší skupině na Facebooku Knit & Talk a budete s námi sdílet svoje pokroky nebo si přijdete pro radu!

Techniky a tipy pro pletení najdete na našem YouTube kanálu Woolpoint.

Pro ty, co nás sledují i na Instagramu - budeme moc rády, když budete sdílet své pokroky a pletací zážitky s tímto KALem s hashtagem #kalwoolpoint a označíte nás @woolpointcz. :)

 24AB7E84-C4CB-4CAD-AC26-586FDD590629_medium2

 

Z čeho plést?

Pro insipiraci jsme pro vás vybraly několik druhů přízí, které můžete pořídit v našem obchodě. Všechny příze síly fingering najdete TADY.

 

               Malabrigo Sock                                           CottonMerino                                     Le Petite Lambswool  

695-11_malabrigo-sock  2433-22_cottonmerino  1259-20_le-petite-lambswool

 

             Økologisk Sommeruld                                     Arwetta                                                     Merilin

2379-27_--kologisk-sommeruld  716-30_arwetta-classic2463-13_merilin

 

Těšíme se na všechny vaše šátky a doufáme, že si společné pletení užijete!

Z. & Z. & B.