Čepicový MiniKAL 2020

Pojďte si s námi uplést čepici!

Zima je za dveřmi a my vás zveme k dalšími společnému pletení!

Máme pro vás připravené tři návody na čepice:

 

UNIVERZÁLNÍ ČEPICE WOOLPOINT

První je náš vlastní návod na univerzální čepici, kterou si můžete uplést z jakékoliv příze. Obsahuje návod na snadný výpočet velikosti a je zdarma ke stažení ZDE.

 IMG_7046

Tipy na vhodné příze:

  Rowan Cashmere Tweed               Zufibres Chunky                         Malabrigo Rios                       Qing Fibre Lofty Aran

IMG_6718 IMG_7232 IMG_7286 608-3

 

SPARROW LAKE BEANIE

Druhý návod je od designérky Kelly Brooks. Čepice Sparrow Lake Beanie je navržená pro příze typu bulky, návod je placený a najdete ho v anglické verzi na Ravelry.

Český překlad zatím není na Ravelry nahraný, ale pokud nám zašete doklad o zakoupení orginálního návodu, pošleme vám českou verzi e-mailem.

 Sparrow_Lake_Beanie-9313_medium2

 Ideální příze typu Bulky, které najdete ZDE.

 

CRUSH HAT

Třetí čepice je krásná Crush Hat od BKnitsHandmade. Čepice je navržená pro extra silné příze tloušťky Super Bulky, originál je pletený z příze Malabrigo Rasta. Návod je opět placený a pořídit ho můžete anglické i české verzi TADY

 

Crush1_medium2

Ideální příze typu Super Bulky najdete ZDE.

Všechny čepice můžete podle doplnit bambulemi z pravé králičí srsti - najdete je TADY.

 

A teď - co je to vlastně ten KAL?

KAL je zkratkou anglického Knit Along, tedy "společné pletení". Jedná se o společné pletení jednoho konkrétního projektu, případně o pletení libovolného návodu na dané téma nebo od jednoho určeného designéra. 

KAL je ale hlavně zábava, kdy můžeme společně sdílet své nápady, pokroky i nezdary. Svoje fotky a postřehy směrujte do naší facebookové skupiny Knit & Talk. 

Zúčastnit se může každý a je k tomu potřeba jen jedna jediná věc, stáhnout si návod na Ravelry (přímý odkaz výše) a pustit se do toho!

KAL není soutěž, je to zábava!

 

Jak dlouho KAL trvá?

Začínáme plést ve středu 21. října 2020, ale můžete nahodit kdy chcete!

Jediný termín, který je pevný je konec KALu a to 31. prosince 2020.

Pokud nestíháte, nic se neděje, pleteme přece hlavně pro potěšení!

Když nám do tohoto termínu pošlete fotku alespoň jedné upletené čepice z příze z Woolpointu, zařadíme vás do slosování o pěknou pletací cenu!

Fotky posílejte na e-mail info@woolpoint.cz

Pokud nestíháte, nic se neděje, pleteme přece hlavně pro potěšení!

 

Odkazy

Budeme mít velkou radost, pokud se přidáte k naší skupině na Facebooku Knit & Talk a budete s námi sdílet svoje pokroky nebo si přijdete pro radu!

Pro ty, co nás sledují i na Instagramu - budeme moc rády, když budete sdílet své pokroky a pletací zážitky s tímto KALem a označíte nás. :) Použivejte hashtag #kalwoolpoint