Zimní MiniKAL 2022

Zima je za dvěřmi, Vánoce jakbysmet, pojďte si s námi uplést rychlý zimní projekt!

Ať chcete udělat radost sobě něbo někomu jinému třeba pod stromečkem, naše dva vybrané projekty jsou ideální volbou! 

V rámci letošního Zimního Mini KALu si můžete uplést dva různé projetky od americké desgnérky Andrey Mowry. Ponožky (které mají dokonce dvě různé verze) nebo čepici (také ve dvou verzích).

Návody jsme s Andreiným svolením přeložily do češtiny a oba najdete k zakoupení a stažení na Ravelry

Curio Socks

Zajímavé ponožky, které můžete plést i obráceným způsobem (inside out). Ponožky se pletou z přízí tloušťky Fingering, v originálu je jako kontrastní příze použitá příze Spincycle Yarns.

Návod k zakoupení najdete na tomto odkazu.

curio1_medium2

 

Flicker & Flame

Velmi efektní a zajímavá vyplétaná čepice, kterou si můžete uplést ve dvou variantách síly příze - Sport nebo Worsted. Jako variantu síly Worsted můžete použít i příze tloušťky DK.

Návod k zakoupení najdete na tomto odkazu.

5J6A3707_medium2

 

A teď - co je to vlastně ten KAL?

KAL je zkratkou anglického Knit Along, tedy "společné pletení". Jedná se o společné pletení jednoho konkrétního projektu, případně o pletení libovolného návodu na dané téma nebo od jednoho určeného designéra. 

KAL je ale hlavně zábava, kdy můžeme společně sdílet své nápady, pokroky i nezdary. Svoje fotky a postřehy směrujte do naší facebookové skupiny Knit & Talk. 

Zúčastnit se může každý a je k tomu potřeba jen jedna jediná věc, stáhnout si návod na Ravelry (přímý odkaz výše) a pustit se do toho!

KAL není soutěž, je to zábava!

Jak dlouho KAL trvá?

Nahoďte kdy chcete!

Jediný termín, který je pevný je konec KALu a to 31. prosince 2022.

Když nám do tohoto termínu pošlete fotku alespoň jednoho upleteného kousku z příze z Woolpointu, zařadíme vás do slosování o pěknou pletací cenu!

Fotky posílejte na e-mail info@woolpoint.cz

Pokud nestíháte, nic se neděje, pleteme přece hlavně pro potěšení!

  

Odkazy

Budeme mít velkou radost, pokud se přidáte k naší skupině na Facebooku Knit & Talk a budete s námi sdílet svoje pokroky nebo si přijdete pro radu!

Pro ty, co nás sledují i na Instagramu - budeme moc rády, když budete sdílet své pokroky a pletací zážitky s tímto KALem a označíte nás. :) Použivejte hashtag #kalwoolpoint