Jarní KAL 2022 NIGHTSHIFT

Jarní KAL 2022 je tady!

Pro letošní KAL jsme vybraly legendární šátek od Andrey Mowry Nightshift!

Oblíbený šátek, který je původně navržený pro přízi typu Worsted, ale protože náš KAL je jarní, doporučujeme příze tloušťky Sport. Zásadní je pouze metráž, abyste šátek měly dostatečně velký. Budete potřebovat 6 odstínu po 137 metrech, celkem tedy 822 metrů příze. Nemusíte kombinovat přesně 6 odstínů, můžete si jich zvolit méně nebo více, můžete spotřebovat zbytky, fantazii se meze nekladou!

Přestože na jarní verzi doporučujeme tenčí přízi, velikost jehlic se pokuste zachovat podle návodu/vzorku. Tím dosáhnete lehčího a vzdušnějšího výsledku.

S Andreiným svolením jsme pro vás návod přeložily do čestiny a najdete ho na Ravelry ZDE

IMG_2687

 

A teď - co je to vlastně ten KAL?

KAL je zkratkou anglického Knit Along, tedy "společné pletení". Jedná se o společné pletení jednoho konkrétního projektu, případně o pletení libovolného návodu na dané téma nebo od jednoho určeného designéra. 

KAL je ale hlavně zábava, kdy můžeme společně sdílet své nápady, pokroky i nezdary. Svoje fotky a postřehy směrujte do naší facebookové skupiny Knit & Talk

Zúčastnit se může každý!

Co k tomu potřebujete? Koupit a stáhnout si návod na Ravelry (přímý odkaz výše), použít přízi zakoupenou z Woolpointu a pustit se do toho!

KAL není soutěž, je to zábava!

IMG_4250

Jak dlouho KAL trvá?

Nahoďte, kdy chcete!

Jediný termín, který je pevný, je konec KALu a to 30. června 2022. 

Když nám do tohoto termínu pošlete fotku Vašeho Nightshiftu upleteného z příze zakoupené ve Woolpointu, zařadíme vás do slosování, které proběhne 1.7.2021. Tři z vás se pak můžou těšit na milý pletařský dárek!

Ale pozor, pokud nestíháte, můžete tento projekt plést i v rámci celoročního KALu Rok s Andreou který má uzávěrku až 31.12.2022.

Fotky posílejte na e-mail info@woolpoint.cz

 upload_medium2

Odkazy

Budeme mít velkou radost, pokud se přidáte k naší skupině na Facebooku Knit & Talk a budete s námi sdílet svoje pokroky nebo si přijdete pro radu!

Techniky a tipy pro pletení najdete na našem YouTube kanálu Woolpoint.

Pro ty, co nás sledují i na Instagramu - budeme moc rády, když budete sdílet své pokroky a pletací zážitky s tímto KALem s hashtagem #kalwoolpoint a označíte nás @woolpointcz. :)

 

upload_medium2 (1) 

 

Z čeho plést?

Pro insipiraci jsme pro vás vybraly několik druhů přízí, které můžete pořídit v našem obchodě. Všechny příze síly sport najdete TADY.

Malabrigo Arroyo                                 Filcolana Pernilla

692-25_malabrigo-arroyo   1235-19_pernilla

 

Připravily jsme pro vás i speciální sety přímo pro tento šátek. Najdete je ZDE

EDIT (2.4.): Moc děkujeme za zájem! Vyprodané sety z Zauberballů opět doplníme v nejbližších dnech.

 D6C333FA-FC45-4886-9267-F291FEDDF5F3   81AF1DC3-0168-4337-B32B-6E12FE172DE4

Exkluzivně vám při této příležitosti představujeme novinku na českém a středoevropském trhu, americkou značku Spincycle yarns, z jejich příze je upletený Andrein orginál. My jsme zvolili bázi Dyed In The Wool v síle Sport.

IMG_3624 

 

Samozřejmě ale můžete plést i ze silnějšího materiálu tak jako originál (Worsted/DK).

Těšíme se na všechny vaše šátky a doufáme, že si společné pletení užijete!

Z. & Z. & B.

 

IMG_4251