MiniKAL Venezia a Zoolandia

Zveme vás k jarnímu MiniKALu!

Pro náš letošní jednopřadýnkový MiniKAL jsme vybraly hned dva návody! Jsou stylově rozdílné a proto věříme, že si vybere každý. :)

 

Venezia - Joji Locatelli

První je romantický šátek Venezia od Joji Locatelli s krajkou a zajímavým tvarem. Návod je placený a v angličtině, zakoupit si ho můžete na Ravelry ZDE. Videa k jednotlivým technikám najdete na našem YouTube kanálu.

                                         IMG_8847

 

Zoolandia - Stephen West

Druhý design Zoolandia je extravagantní šátek Stephena Westa se snímanými a pouštěnými oky. Návod je zdarma a v angličtině si ho můžete stáhnout na Ravelry ZDE. Se Stephenovým svolením jsme návod přeložily do češtiny, ovšem není dostupný na Ravelry, takže vám ho rády pošleme e-mailem. Stačí se nám ozvat!

                                         IMG_8848

 

Materiál

Oba šátky jsou napsané pro příze síly fingering, ale fantazii se meze nekladou.

Pro tento jarní MiniKAL jsme pro vás připravily ručně barvené příze od slavných ostrovních značek Qing Fibre a Hedgehog Fibres, ze kterých budou oba šátky naprosto výjimečné a originální.

 

Hedgehog Fibres  - více odstínů najdete ZDE

IMG_8670 IMG_8666 IMG_8672

IMG_8669 IMG_8668 IMG_8671

 

Qing Fibre Merino Single - více odstínů najdete ZDE

IMG_9077 IMG_9102 IMG_9080

 

Qing Fibre Donegal Sock - více odstínů najdete ZDE

IMG_9090 IMG_9099 IMG_9085

 

Vybírat můžete i z přízí naší značky Zufibres a její limitované edice od Yeah!Dye.

Zufibres & Yeah!Dye - více odstínů najdete ZDE

1840_amazonia-singles-limited-yeah-dye-for-zufibres IMG_8970 IMG_8972

Výhodou MiniKalu je, že na jeden šátek vám stačí pouze jedno přadeno, takže si můžete udělat radost i dražší přízí. Velikost obou šátků si můžete přizpůsobit podle vašich potřeb.

 

IMG_8843 IMG_8846

 

A teď - co je to vlastně ten KAL?

KAL je zkratkou anglického Knit Along, tedy "společné pletení". Jedná se o společné pletení jednoho konkrétního projektu, případně o pletení libovolného návodu na dané téma nebo od jednoho určeného designéra. 

KAL je ale hlavně zábava, kdy můžeme společně sdílet své nápady, pokroky i nezdary. Svoje fotky a postřehy směrujte do naší facebookové skupiny Knit & Talk

Zúčastnit se může každý!

Co k tomu potřebujete? Koupit a stáhnout si návod na Ravelry (přímý odkaz výše), použít přízi zakoupenou z Woolpointu a pustit se do toho!

KAL není soutěž, je to zábava!

 

Jak dlouho KAL trvá?

Nahoďte, kdy chcete!

Jediný termín, který je pevný, je konec KALu a to 12. června 2021, kdy se koná Světový den pletení na veřejnosti.

Pokud to covidová situace dovolí, tento den budeme opět pořádat společné pletení venku, kde bychom i rády zvěčnily všechny vaše hotové šátky společnou fotkou.

Pokud se akce nebude konat nebo nebudete moct dorazit, tak nám do tohoto termínu pošlete fotku Vašeho šátku/ů upleteného z příze zakoupené ve Woolpointu a my vás zařadíme do slosování, které proběhne 14.6.2021. Jeden/jedna z vás se pak můžou těšit na milý pletařský dárek!

Fotky posílejte na e-mail info@woolpoint.cz

 

Odkazy

Budeme mít velkou radost, pokud se přidáte k naší skupině na Facebooku Knit & Talk a budete s námi sdílet svoje pokroky nebo si přijdete pro radu!

Techniky a tipy pro pletení najdete na našem YouTube kanálu Woolpoint.

Pro ty, co nás sledují i na Instagramu - budeme moc rády, když budete sdílet své pokroky a pletací zážitky s tímto KALem s hashtagem #kalwoolpoint a označíte nás @woolpointcz. :)