Jarně-letní KAL 2024 s Wool & Pine

Jarně-letní KAL 2024 je tady!

Pro letošní KAL jsme vybraly dva projekty od amerických designérek Wool & Pine - šál Bluegrass a batůžek Whidbey bag.

 

Bluegrass

Velký šál Bluegrass je dokonalý projekt pro zpracování zbytků vašich přízí tloušťky fingering, díky nimž si můžete vytvořit neopakovatelný originální kousek do svého šatníku. Díky střídání barevných přízí a technice brioche má šátek zcela nezaměnitelný vzhled.

Můžete plést divokou barevnou verzi nebo zvolit tlumenější odstíny. Při použití svých zbytků vytvoříte šál, který vás bude přesně vystihovat.

Pokud nechcete použít zbytky přízí, tak jsme speciálně pro tento KAL nabarvily sety 18 minipřaden naší vlastní značky Zufibres ze 100% merina, které vám pomůžou vytvořit perfektní barevný kousek.

 DSC_7115-square_medium2 zufibres_bluegrass_set

 

Whidbey bag

Druhým projektem, který jsme vybraly do letošního jarně-letního KALu, je praktický batůžek Whidbey bag.

Všestranně využitelný vak s efektní výšivkou, která je ovšem velmi jednoduchá, v podstatě se jedná jen o zapošívání příze. 

I na tento batůžek jsme nabarvily speciální sety, ve kterých najdete dvě přadena na tělo a 8 barevných miniklubíček na výšivku. Příze má složení 80% merino vlna a 20% nylon, aby byla dostatečně odolná.

DSC_6559_medium2_2 IMG_1352

Kdybyte chtěli použít jinou přízi, doporučujeme odlonější příze tloušťky DK, například Heavy merino, Jensen nebo Arwettu drženou dvojitě.

Se svolením děvčat z Wool & Pine jsme pro vás oba návody přeložily do češtiny, najdete je ke stažení na Ravelry nebo přímo na webu Wool & Pine. Oba návody jsou graficky zpracované stejně jako originál a obsahují řadu užitečných rad i odkazů na video tutorialy.

Návody můžete zakoupit na následujících odkazech:

Bluegrass - Ravelry

Bluegrass - Wool & Pine

Whidbey bag - Ravelry

Whidbey bag - Wool & Pine

 

DSC_7126-Edit_medium2  DSC_6482_medium2

  

A teď - co je to vlastně ten KAL?

KAL je zkratkou anglického Knit Along, tedy "společné pletení". Jedná se o společné pletení jednoho konkrétního projektu, případně o pletení libovolného návodu na dané téma nebo od jednoho určeného designéra. 

KAL je ale hlavně zábava, kdy můžeme společně sdílet své nápady, pokroky i nezdary. Svoje fotky a postřehy směrujte do naší facebookové skupiny Knit & Talk

Zúčastnit se může každý!

Co k tomu potřebujete? Koupit a stáhnout si návod na Ravelry (přímý odkaz výše), použít přízi zakoupenou z Woolpointu a pustit se do toho!

KAL není soutěž, je to zábava!

 

 DSC_7613-Edit_medium2 IMG_9254_jpg_medium2

 

Jak dlouho KAL trvá?

Nahoďte, kdy chcete!

Jediný termín, který je pevný, je konec KALu a to 31. 8. 2024. 

Když nám do tohoto termínu pošlete fotku svého projektu upleteného z příze zakoupené ve Woolpointu, zařadíme vás do slosování, které proběhne začátkem září. Dvě z vás se pak můžou těšit na milý pletařský dárek!

Pozor! Každý návod bude mít vlastní slosování, pokud tedy uplete oba projekty, budete zařazeni do dvou slosování a zvýšíte tím svoji šanci na výhru! :)

Ale pozor, pokud nestíháte, můžete tyto projekty plést i v rámci celoročního KALu Rok s Wool & Pine který má uzávěrku až 31. 12. 2024.

Fotky posílejte na e-mail info@woolpoint.cz

 

Kvůli GDPR také připomínáme, že zasláním fotek vyjadřujete souhlas s jejich zveřejněním v galerii na našem blogu.
 
 
 
DSC_6435_medium2 DSC_7293-Edit_medium2
 
 

Odkazy

Budeme mít velkou radost, pokud se přidáte k naší skupině na Facebooku Knit & Talk a budete s námi sdílet svoje pokroky nebo si přijdete pro radu!

Techniky a tipy pro pletení najdete na našem YouTube kanálu Woolpoint.

Pro ty, co nás sledují i na Instagramu - budeme moc rády, když budete sdílet své pokroky a pletací zážitky s tímto KALem s hashtagem #kalwoolpoint a označíte nás @woolpointcz. :)

Těšíme se na všechny vaše šátky a doufáme, že si společné pletení užijete!

Z. & Z. & B.